Øysteins engasjement ved The Evangelical Theological Seminary (ETS) i Osijek.
Seminaret, eller Fakultetet som det kalles på Kroatisk, er en høgskole som helt siden starten i et kjellerlokale i Zagreb i 1972 har utdannet pastorer og menighetsarbeidere til menighetene i de tidligere kommunistlandene. I 1980 ble skolen flyttet til byen Osijek.
302 studenter er innskrevet for skoleåret 2005-06.
(Vi vil senere legge ut en større og omfattende presentasjon av høgskolen).

Før vi drog fra Norge var Øystein spurt om å ta litt undervisning ved ETS, men like før vi kom ned, døde skolens rektor, Michael Kusmic. Videre sluttet lederen for ett av instituttene, og det ble behov for å styrke ledelsen ved Seminaret. Øystein har derfor sagt ja til å være ansvarlig leder for Institute for Christian Pedagogy and Culture ved Seminaret. Denne avdelingen har ansvar for å kvalifisere lærere til undervisning i kristendom ved de offentlige skolene. For tiden har den 32 elever i fulltidsstudie. I tillegg til skolens egne lærerkrefter engasjerer vi professorer fra Osijek Universitet til undervisningen.
Gode medarbeidere ved avdelingen gjør at Øystein kan ta ansvaret i tillegg til det omfattende menighetsengasjementet han har.
   


Tilbake til hovedsiden